Ugrás a tartalomra
 

Szóbeli és gyakorlati vizsgák

Alábbiakban az osztatlan tanárképzés felvételi eljárásának kötelező részét képező gyakorlati vizsgáiról és a tanári mesterképzés (adott tanárszak szakterülete szerinti nem tanárszakon szerzett mesterfokozatra épülő) szóbeli felvételi vizsgáinak követelményeiről olvashat.

Gyakorlati vizsga az osztatlan tanárképzésben (10, 11 vagy 12 féléves)

Az osztatlan tanárképzés felvételi eljárásának során gyakorlati vizsga szervezhető a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. évi Korm. rendelet szerint. Művészeti jellegű kétszakos osztatlan tanárképzésre történő jelentkezés esetében, alapvetően gyakorlati vizsga alapján történik a pontszámítás. Az ELTE Tanárképző Központja három ilyen művészeti jellegű osztatlan tanárszakot hirdet meg, melyek a következők: ének-zene tanár, média-, mozgókép- és kommunikációtanár és rajz- és vizuáliskultúra-tanár. Ennek értelmében a rajz- és vizuáliskultúra-tanár, média-, mozgókép- és kommunikációtanár és/vagy ének-zene tanár szak választása esetén a jelentkezőknek gyakorlati vizsgán is részt kell venniük. (Ének-zene tanár és média-, mozgókép- és kommunikációtanár, illetve ének-zene tanár és rajz- és vizuáliskultúra-tanár szakpár esetén két gyakorlati vizsgán kell részt venni.)

A vizsgákról külön, az ELTE Tanárképző Központjától elektronikus behívólevelet kap a vizsgázó, mely a vizsga helyét és idejét tartalmazza.

Az ének-zene gyakorlati vizsga követelményeiről ITT és a BTK honlapján olvashat bővebben.

A média gyakorlati vizsga követelményeiről ITT olvashat.

A rajz gyakorlati vizsga követelményeiről ITT olvashat.

 

Szóbeli felvételi és gyakorlati vizsgák a tanári mesterképzésben

Az új, 2017 szeptemberétől indítható rövid ciklusú (2, 4 és 5 féléves) közismereti tanári mesterképzésekről szóló tájékoztatónak itt olvashatja el.

A felvételi vizsgák időpontjáról és helyszínéről az ELTE Tanárképző Központja elektronikus behívólevélben tájékoztatja a jelentkezőket.

Az alábbiakban a meghirdetett 2, 4 és 5 féléves tanári mesterképzéseink felvételi követelményeit tekinthetik meg a szak nevére kattintva.

2 féléves tanári mesterképzések:

4 féléves tanári mesterképzések:

5 féléves tanári mesterképzések tanító alapszakosoknak: