Ugrás a tartalomra
 

Tanulmányi Kalauz

Kedves Hallgatónk!

Örömmel nyújtjuk át Önnek tanulmányi tájékoztatónkat, melyet egyrészt azzal a céllal állítottunk össze, hogy bemutassuk az osztatlan tanárképzés rendszerét, másrészt pedig azért, hogy hasznos tudnivalókkal segítsük tanulmányainak további megszervezését.

Kalauzunk négy fő fejezetre tagolódva tekinti át a képzés főbb ismérveit. Az első fejezetben az osztatlan tanárképzés rendszerét és képzési követelményeit vesszük sorra, mely sokat segíthet mind az elméleti, mind a gyakorlati képzésben támasztott követelmények áttekintésében, s az ezekre való felkészülésben. A második fejezetben az ELTE-n folyó osztatlan tanárképzésben érintett szervezeti egységek feladatait és hatásköreit ismertetjük, ezzel is remélve, hogy az illetékesek a lehető legrövidebb idő alatt segíthetnek egy-egy probléma megoldásában. A harmadik fejezetben írottakat kifejezetten a tanulmányi ügyek intézése során lehet haszonnal forgatni, a NEPTUN használatától a diploma megszerzése utáni továbbtanulási lehetőségekig. A negyedik fejezetben az osztatlan tanárképzésre vonatkozó szabályzatok és jogszabályok listáját és forrásait közöljük, melyek alapos ismeretére ezúton is felhívjuk szíves figyelmét. A fejezetekben dőlt betűvel jelzett fogalmak és kifejezések magyarázatát a kalauz végén helyet kapott fogalomtárban találhatja meg.

Reméljük, hogy kiadványunk megnyeri tetszését, és tanári felkészülése során eligazítást nyújt a tanárképzésben való sikeres eligazodásban!

További tanulmányaihoz sok sikert kívánok:

Dr. Károly Krisztina

​a Tanárképző Központ főigazgatója


A Tanulmányi Kalauz ITT érhető el.

A leirat az egyetemi, kari, hallgatói, valamint a tanárképzésre vonatkozó jogszabályoknak, szabályzatoknak, eljárásrendeknek megfelelően lett kialakítva, de nem helyettesíti a korábban említett jogszabályok és szabályzatok részletes megismerését.