Ugrás a tartalomra
 

Pályaalkalmassági vizsgálat

Az osztatlan tanárképzés felvételi eljárásának részét képező

PÁLYAALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT

lebonyolítása és követelményei

Kedves Felvételiző!

A pályaalkalmassági vizsgálat szóbeli része a 2020. évi pótfelvételi során elmarad. A bizottságok az e-felvételi rendszerbe feltöltött motivációs levelek alapján döntenek az alkalmasságról. 2020. augusztus 6-ig van lehetőség motivációs levelet feltölteni az e-felvételi rendszerbe. A motivációs levél megírásához ITT talál segítséget.

A vizsgálat értékelése

A bizottságot a felsőoktatási intézmény tanárképzésében részt vevő pedagógiai, pszichológiai és szakmódszertani szakemberei alkotják. „A bizottsági tagok egymástól függetlenül értékelik a jelölt felkészültségét.” (www.felvi.hu) „A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas” vagy „nem alkalmas” lehet.” (www.felvi.hu). A motivációs levelek értékelésének időszaka: 2020. augusztus 10. – 2020. augusztus 13. 

A vizsgálat díja

A vizsgálat díja: 4000 Ft. A felvételizőket a Tanárképző Központ levélben értesíti a vizsgadíj befizetésével kapcsolatos átutalási információkról és a befizetés határidejéről. A vizsgadíj minden vizsga esetében intézményenként maximum 4000 Ft egyszeri díj lehet. Azon felvételizőknek, akiknek kettő vagy több vizsgán kell részt venniük az adott intézményben is csak egyszeri 4000 Ft-os díjat kell befizetniük. A vizsgadíj befizetésének elmulasztása a felvételi eljárásból való kizárást von maga után. A vizsgadíj befizetésének határideje 2020. augusztus 6.

A befizetést átutalással kell teljesíteni, a vizsgadíj visszafizetésére nincsen lehetőség. Kérjük a következő utalási adatok használatát:

Kedvezményezett neve: Eötvös Loránd Tudományegyetem
Kedvezményezett számlaszáma: 10032000-01426201-00000000
Átutalás közleménye: a jelentkező neve, a jelentkező felvételi azonosítója, osztatlan, R13101/16.

Amennyiben további információra van szüksége, általános kérdésekben forduljon az ELTE Tanárképző Központ felvételi ügyekért felelős munkatársaihoz (ímélcím: felveteli[kukac]tkk.elte.hu), a választott tanári szakjához kapcsolódó kérdésekben pedig a szakot gondozó kar tanárképzési referenséhez.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők motivációs leveleit háromfős bizottságok bírálják, az értékelés időszaka: 2020. augusztus 10. – 2020. augusztus 13. A felvételi ügyekért felelős kollégák ebben az időszakban folyamatosan rögzítik a bizottságoktól beérkezett eredményeket az e-felvételi rendszerben, kérjük szíves türelmüket az összes eredmény rögzítéséig.

Eredményes felkészülést, sikeres felvételit kívánunk!

a Tanárképző Központ munkatársai