Hírek, beszámolók

Folytatódik a Tanítsunk Magyarországért Program

A Tanítsunk Magyarországért Program partneriskoláiban élménynapokat és üdvözlőnapokat szerveztek az ELTE mentorhallgatói a gyerekeknek szeptember első hetében.

Az élményekben gazdag félnapos programot a mentorhallgatók az őket támogató egyetemi oktatókkal és iskolai koordinátorokkal közösen készítették elő. Élménynapokat tartottak azokban a 6. osztályokban, amelyek most kapcsolódnak be a programba, és üdvözlőnapokat azokban a 7. és 8. osztályokban, amelyekben a mentorhallgatók már a tavaszi félévben is mentoráltak. Minden gyermeknek jutott uzsonnacsomag, és mindenki kapott ajándékot. A programot a régi és az új mentorok közösen szervezték, ezzel is segítve az új mentortársakat a beilleszkedésben, az iskolával és a gyerekekkel való ismerkedésben. Volt sok játék, móka, kacagás, a mentorok és a mentoráltak egyaránt jól érezték magukat. A következő héten kezdődik a tanulók egyéni mentorálása, amikor a hallgatók hetente néhány órát az iskolában töltenek, és segítenek a 4-5 mentorált tanulójuknak a tanulásban, a pályaválasztásban és a szabadidő hasznos eltöltésében.

A teljes beszámoló itt olvasható el. 

Folytatódik a Tanítsunk Magyarországért Program

Online tájékoztatók és személyes találkozás a kollégiumokban a Tanítsunk Magyarországért Programmal

Vegyél részt a program online tájékoztatóján!

 

2023. szeptember 11. hétfő, 16 óra (Teams)

2023. szeptember 13. szerda, reggel 8 óra (Teams)

 

Vegyél részt személyesen kollégiumi kitelepüléseinken!

 

ERDŐS PÁL KOLLÉGIUM –  2023. szeptember 12. 14:00-18:00

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR KOLLÉGIUM – 2023. szeptember 12. 14:00-18:00 

ILLYÉS SÁNDOR SZAKKOLLÉGIUM – 2023. szeptember 13. 14:00-18:00

EÖTVÖS JÓZSEF COLLEGIUM – 2023. szeptember 13. 15:30-18:00

                                                                                                                                                                          

 

Online tájékoztató a Tanítsunk Magyarországért Programról

A hallgatóink élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is

Elismerő Oklevelet kaptak a Tanítsunk Magyarországért Programban azok a mentorhallgatók, akik már négy féléve támogatnak hátrányos helyzetű tanulókat.

Az ELTE hallgatói nemcsak a tanulmányaikban, a tudományos munkában kiemelkedőek, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is. 2020 óta több száz hallgató mentorál a Tanítsunk Magyarországért Programban 6–8. osztályos tanulókat Pest és Nógrád megyei hátrányos helyzetű településeken. Hétről hétre segítenek a gyermekeknek abban, hogy helytálljanak a tanulásban, pályát válasszanak, és jobban megismerjék tágabb környezetüket. A mentorhallgatók között sokan vannak olyanok, akik már több féléve végzik ezt az önként vállalt, példamutató tevékenységet.


A teljes hír itt olvasható el. 

A hallgatóink élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is

Karácsonyi ajándék több mint ezer mentorált gyermeknek

Az ELTE mentorhallgatói húsz Nógrád és Pest megyei hátrányos helyzetű településen 6–8. osztályos tanulókat mentorálnak a Tanítsunk Magyarországért Programban. A hallgatók hetente egyszer utaznak a településekre, ahol a tanulásban segítenek és szabadidős programokat szerveznek a mentorált gyermekeknek. Sokat tesznek azért, hogy a gyermekek előtt kinyíljon a világ, és minél többet képesek legyenek kihozni magukból. A karácsonyi ünnepekre is programokkal készülnek, közös ajándékkészítéssel, korcsolyázással, egyéni ajándékozással. A dejtári mentorok saját karácsonyi cipősdobozokat töltenek meg.


A teljes beszámoló itt olvasható el. 


Mentorhallgatókat tüntettek ki a Tanítsunk Magyarországért Programban

A Tanárképző Központ 40 olyan hallgatót köszöntött szeptember 12-i ünnepségén, akik 2020-ban alapítói voltak a programnak az ELTE-n, és azóta is folyamatosan foglalkoznak hátrányos helyzetű gyerekekkel. Az elismeréseket Antalné Szabó Ágnes főigazgató adta át.


A teljes beszámoló itt olvasható el. 


A mi karácsonyi csodánk

Tulajdonképpen az úgy volt, hogy novemberben felkeltem, és rádöbbentem, hogy a karácsony eszeveszett gyorsasággal száguld felénk. Már ott van a boltok polcain, a csokoládékban, a vásárlók lázas ajándék keresgélésében, én pedig ezen a szürke, ködös reggelen épp mentorálni indultam.


Magyar Boglárka írása itt olvasható el. 


“De jó, Anna, nagyon vártunk már!”

Több száz ELTE-s hallgató vesz részt abban az országos mentorprogramban, amelyben hátrányos helyzetű kisiskolásokat segítenek Nógrád és Pest megyei iskolákban. A Tanítsunk Magyarországért Programban részt vevő mentorokkal és partneriskolai pedagógusokkal beszélgettünk.


A teljes cikk elolvasható az ELTE honlapján.