Az ELTE az ország legnagyobb felsőoktatási seregszemléjén

2023.01.14.
Az ELTE az ország legnagyobb felsőoktatási seregszemléjén
Január 12–14. között 23. alkalommal rendezték meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, ahol Eötvös Loránd Tudományegyetem központi standján az egyetem kilenc kara mellett képviseltette magát a Tanárképző Központ, a Kollégiumi Központ és a Savaria Egyetemi Központ is.

A világ legjobb egyetemeinek 5%-ában tizenegy hazai intézmény szerepel – mondta a megnyitón Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár, aki felhívta a figyelmet a magyar egyetemek erős szellemi hátterére. Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke köszöntőjében sok sikert kívánt az idei tanévben érettségiző közel százezer középiskolásnak, Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének (HÖOK) elnöke pedig az egyetemi élet sokszínűségéről és a HÖK-ök, valamint a szakkollégiumok kínálta lehetőségekről beszélt.

Borhy László előadásában az egyetem közösségépítő szerepét emelte ki. Az ELTE rektora szerint az 1635 óta működő egyetem 9 kara, több mint 33 ezer hallgatója és 14 kollégiuma ideális környezetet jelent a sikeres karrier elindításához. Az ELTE őrzi kiválóságra épülő, hagyományos közösségi értékeit, emellett az új kihívásoknak megfelelő, 

innovatív kutatásokra alkalmas teret és nemzetközi kapcsolatokat kínál

az ide jelentkezőknek. A leendő hallgatók ma már nem csak Budapesten, hanem Szombathelyen, az ELTE Savaria Egyetemi Központ falai között is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő tudományterületeket, és az Erasmus+ program mellett az Új Nemzeti Kiválóság Program tanulmányi ösztöndíj is elérhető az egyetemen.


Bohy László rektor előadása az Eductio kiállításon

Az ELTE TTK a HVG 2023-as rangsora szerint Magyarország legjobb természettudományos karának számít – mondta Kacskovics Imre dékán, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy idén a TTK repertoárja kibővült az úgynevezett Z-szakkal, egy forradalmian új, a fenntartható jövő céljait figyelembe vevő osztatlan, természettudományi tanári képzéssel. Az ELTE-n a karrierorientált, mégis segítőkész közeget a kiváló oktatók és a jól kiépített mentori rendszer biztosítják – emelték ki hozzászólásukban a Természettudományi Kar hallgatói.