Nemzetközi lehetőségek

Hallgatói mobilitás

Hallgatói mobilitás

Az ELTE Erasmus+ pályázatot hirdet hallgatói mobilitás – részképzés és szakmai gyakorlat kategóriákban.

Az ELTE Tanárképző Központ tájékoztatója a gyakorlatokkal kapcsolatos lehetőségekről az Erasmus+ programban.

Az Erasmus+-ról bővebben az ELTE központi honlapján olvashatnak. További karspecifikus információkkal kapcsolatban kérjük, olvassák el a karok Erasmus+ pályázati kiírásait. A Tanárképző Központhoz az international[at]tkk.elte.hu címen fordulhatnak.

Kari elérhetőségek

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
Bölcsészettudományi Kar
Informatikai Kar
Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Tanító és Óvóképző kar
Természettudományi Kar

Aktuális események


Korábbi események, felhívások

Meghívó Erasmus+ szakmai gyakorlat tájékoztató tanárszakos hallgatók számára: 2022.02.24. 16 óra Teams

Évente több nagyobb tájékoztató rendezvényt tartunk az ELTE-s hallgatók részére, hogy megismerhessék a nemzetközi mobilitási lehetőségeket, amelyekre ELTE-s hallgatóként pályázhatnak. Várjuk a mobilitási programok iránt érdeklődő hallgatókat!

Minden tanévben a pályázati időszakban (februárban és szeptemberben) kari és egyetemi Erasmus+ tájékoztatókat tartunk a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel együttműködve. Az előadások során a hallgatók tájékoztatást kapnak az Erasmus+ programmal kapcsolatos információkról, a pályázással kapcsolatos adminisztratív teendőkről, a kiutazás előkészítéséről, és még sok hasznos tudnivalóról.


Pályázati felhívás az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitás pályázatáról a 2021/2022 II. félévben

Újra Alumni Ösztöndíj pályázat! Kipróbálnád milyen lehet más országban tanulni, de jól jönne egy kis támogatás? Az ELTE Diplomások köre és az ELTE Alumni Alapítvány segít! Az alapítvány célja, hogy az ELTE Diplomások közreműködésével támogassa a jelen tehetséges, rászoruló hallgatóit külföldi tanulmányaikban. 

Az ELTE Alumni Központ az ELTE Diplomások köre és az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával a 2021/2022-es tanév II. félévére újabb pályázatot írt ki tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus, illetve Campus Mundi ösztöndíjának kiegészítésére. 


Felhívás az új Erasmus+ applikációról

Az új Erasmus+ App biztosítja, hogy Európa-szerte a hallgatók egy helyről, széles körű tájékoztatást kapjanak az Erasmus+ program keretében megvalósuló mobilitási lehetőségekről és a mobilitáshoz kapcsolódó eszközökről, szolgáltatásokról.

A megújult applikációt online eseményen mutatják be az Európai Bizottság, a felsőoktatás képviselői és a hallgatók bevonásával 2021. szeptember 21-én.